Leer GRATIS hoe de spijsvertering van jouw paard werkt

Waarom je je paard een balancer wil voeren

Balancer voor paarden

Geschreven door Nienke

19 mrt, 2024

Een essentieel onderdeel van een uitgebalanceerd dieet voor je paard is een mineralenbron. In de meeste gevallen haalt een paard niet voldoende mineralen uit het ruwvoer. Deze mineralen spelen wel een cruciale rol bij het ondersteunen van de gezondheid en prestaties van onze paarden. In dit artikel leg ik uit wat een balancer is, waarom ze belangrijk zijn en hoe ze kunnen bijdragen aan het welzijn van paarden.

Wat is een balancer?

Een balancer, mineralenbrok of vitaminebrok is een term die wordt gebruikt om producten te beschrijven die geconcentreerde voedingsstoffen als mineralen en vitamines bevatten en eventuele voedingstekorten aan te vullen. Afhankelijk van welke balancer je voert kunnen ze ook aminozuren bevatten, maar vaak moet je die los bijvoeren.

Waarom zijn balancers belangrijk voor paarden?

Paarden hebben, net als mensen, een uitgebalanceerd dieet nodig om gezond te zijn en blijven. Een tekort aan bepaalde voedingsstoffen kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen, waaronder gewichtsverlies, verminderde prestaties, een doffe vacht, zwakke hoeven en een verminderd immuunsysteem. Balancers bieden een handige en effectieve manier om ervoor te zorgen dat paarden alle essentiële voedingsstoffen binnenkrijgen die ze nodig hebben voor een optimale gezondheid en welzijn.

Hoe dragen balancers bij aan het welzijn van paarden?

  1. Voedingsstoffenbalans: balancers zorgen voor een evenwichtige inname van vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen die essentieel zijn voor een goede gezondheid. Ze helpen bij het voorkomen van tekorten die kunnen leiden tot verschillende gezondheidsproblemen.
  2. Verbeterde prestaties: door ervoor te zorgen dat paarden alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgen, kunnen balancers bijdragen aan verbeterde prestaties, of het nu gaat om atletische prestaties of gewoon dagelijkse activiteiten.
  3. Gezonde vacht en hoeven: een evenwichtig dieet, ondersteund door een balancer, kan resulteren in een gezonde, glanzende vacht en sterke hoeven, wat belangrijk is voor de algehele gezondheid van het paard.
  4. Ondersteuning van het immuunsysteem: door het immuunsysteem te ondersteunen met de juiste voedingsstoffen, kunnen balancers helpen bij het voorkomen van ziekten en het bevorderen van een snel herstel in geval van ziekte of letsel.
  5. Gewichtsbeheersing: voor paarden die moeite hebben om op gewicht te blijven of juist af te vallen, kunnen balancers een waardevolle rol spelen bij het handhaven van een gezond gewicht.

Het kiezen van de juiste balancer voor jouw paard

Het is belangrijk om bij het kiezen van een balancer rekening te houden met de individuele behoeften en omstandigheden van jouw paard. Factoren zoals leeftijd, niveau van activiteit en gezondheidsstatus moeten allemaal worden overwogen bij het kiezen van een balancer.

Het is niet per definitie zo dat alle balancers voor alle paarden geschikt zijn, of dat alle balancers gezond zijn.

Ik kan je ook helpen om de juiste balancer te kiezen voor jouw paard met een voermeting.

Conclusie

Balancers spelen een cruciale rol bij het ondersteunen van de gezondheid en prestaties van paarden. Door ervoor te zorgen dat paarden alle essentiële voedingsstoffen binnenkrijgen die ze nodig hebben, dragen balancers bij aan een evenwichtige voeding en een optimaal welzijn.

Ik heb ook een podcast gemaakt over het belang van balancers voor je paard:

Deze blogs vind je misschien ook interessant:

De visie van Metazoa

De visie van Metazoa

Een merk wat ik zelf graag voer en adviseer is Metazoa. Het is een merk wat niet zo'n sterke marketingstrategie heeft...