Vraag mijn gratis videoreeks over de spijsvertering aan

Voermeting

Ik meet met mijn biotensor de voeren, kruiden en supplementen uit waar jouw paard op dit moment behoefte aan heeft. Zo weet je altijd dat je paard de juiste voeding krijgt voor een optimale gezondheid.

masterclass spijsvertering

Waarom een uitgebreide voermeting?

Holistisch

Ik kijk bij een uitgebreide voermeting niet alleen naar de voeding, maar naar het hele plaatje. Alles in het lichaam van je paard en het management staat in verbinding, dus problemen los je het beste op met een holistische benadering.

Maatwerk

Doordat ik met een biotensor uitmeet wat jouw paard op dit moment nodig heeft is het voor ieder paard dat ik uitmeet maatwerk. Geen enkel advies is hetzelfde. Jouw paard kan precies aangeven wat hij op dit moment nodig heeft

Onafhankelijk

Ik ben onafhankelijk, waardoor ik alle merken kan aanraden. Ik ben niet gebonden aan één merk, wat je bij gratis voedingsadviezen wel vaak ziet. Ik wil me niet beperken tot één merk, omdat paarden vaak producten van verschillende merken kiezen

Simpel of uitgebreid?

Uitgebreide voermeting

Bij een uitgebreide voermeting vul je een formulier in aan de hand waarvan ik advies geef. Dat gaat over voeding, maar ook over huisvesting, hoeven, wormmanagement, alles waar ik denk dat verbetering te behalen valt. Wat jij doet met dat advies is natuurlijk aan jou. Je krijgt een uitgebreid verslag van 2 tot 5 pagina’s, inclusief de resultaten van de meting.

Simpele voermeting

Bij een simpele voermeting krijg je alleen in de mail een lijstje met de voeren die ik goed uitmeet voor je paard. Dit zal altijd een balancer zijn, indien nodig een ruwvoerproduct, aangevuld met kruiden of supplementen. In de mail staat ook hoeveel je paard wil van dit product, indien van toepassing hoe lang je het moet geven en waar je het kan bestellen. Als je advies wil kun je een uitgebreide meting bestellen.

voer je paard optimaal online cursus
voer je paard optimaal online cursus

Meten met een biotensor

Voermetingen doe ik met behulp van mijn biotensor. Dit is een gevoelig meetapparaat wat mij helpt bij de energetische connectie met jouw paard. Energetisch contact maken met een dier is niet lastig, maar de biotensor helpt om de antwoorden van je paard te vertalen naar duidelijke taal. Ik werk met testsets met voeren, waarbij ik mijn hand op de testers leg terwijl ik contact heb met je paard. Als iets goed uitmeet draait mijn biotensor rondjes, meet het niet goed uit beweegt hij van boven naar beneden in een rechte lijn.

Herken jij dit…

– Je paard heeft mestwater, diarree of dunne mest die maar niet weggaat

– Je weet niet waar je goed aan doet in de voeding van je paard, er zijn zóveel opties…

– Ieder jaar vecht je tevergeefs weer tegen de zomereczeem van je paard

– Je paard reageert heftig op aanraking, poetsen of aansingelen

– Het lukt maar niet om je paard aan te laten komen

– …of af te laten vallen

– Je paard is chronisch gestrest en je zit met je handen in het haar om dat op te lossen

– Je blijft maar tegen hoefproblemen aanlopen, ook al wordt je paard goed bekapt

 

Bij deze problemen (en nog veel meer) speelt voeding en huisvesting een belangrijke rol. Daarom is het als eigenaar zo belangrijk om hier meer van af te weten om je paard zo goed mogelijk te ondersteunen

Hoe werkt een uitgebreide voermeting?

Stap 1: bestel de meting

Via mijn webshop kun je een uitgebreide of simpele voermeting voor je paard bestellen. Je ontvangt dan een mail met het formulier om in te vullen over je paard.

Stap 2: vul het formulier in

Vul het formulier zo uitgebreid en compleet mogelijk in, want dan kan ik je het beste helpen. Het ingevulde formulier stuur je mij per e-mail terug.

Stap 3: ontvang het advies

Binnen 2 weken ontvang je in de mail het uitgewerkte advies. Ik werk volledig online en op afstand, dus je hoeft geen tijd vrij te maken voor de meting.

Veelgestelde vragen

Moet je niet bij mijn paard zijn om te kunnen meten?

Nee hoor. Sterker nog, ik vind het vaak juist lastiger om bij een paard op stal te meten. Ik kan het wel, maar er is vaak veel afleiding op een stal, stalgenoten die er met hun neus bovenop staan en het is puzzelen met krukjes en poetskoffers om mijn testsets ergens kwijt te kunnen. Als ik thuis meet zit er een stuk minder ruis op de lijn. Wat ik doe is allemaal energetisch, en op energie kun je overal intunen. Stel je voor dat ik een soort radio ben die intuned op de frequentie van 3FM, maar dan doe ik dat op de frequentie van jouw paard.

Zitten de kosten van het voer bij de meting inbegrepen?

Nee, je betaalt enkel voor de meting en het advies. Het voer bestel je vervolgens zelf op een website naar keuze. Ik probeer er zoveel mogelijk voor te zorgen dat alle voeren bij één webshop verkrijgbaar zijn (want in de winkels vind je de meeste voeren al helemaal niet), maar helaas is er nog geen webshop die alle voeren heeft die ik graag adviseer. Alleen een zak voer is al duurder dan mijn simpele voermeting, dus als ik alles inclusief voer zou willen doen moeten mijn prijzen enorm omhoog gaan. Daarnaast zou het een hele logistieke puzzel zijn als ik alle voeren voor je moest bestellen.

Moet ik een simpele of een uitgebreide voermeting bestellen?

Dat is maar net waar je zelf behoefte aan hebt. Als je voor het eerst een meting bij mij bestelt raad ik aan om een uitgebreide te doen. Dan kunnen we meteen alle puntjes op de i zetten in het management van je paard, en kun je daarna een paar keer per jaar een simpele voermeting doen. Het staat je echter vrij om te beginnen met een simpele voermeting, en wellicht daarna een uitgebreide te bestellen, of om het bij simpele metingen te houden.

Mijn paard is een moeilijke eter, heeft een meting dan wel zin?

Ik kan tijdens een meting altijd aan je paard vragen of hij een specifiek product lust, maar 100% garantie kan ik helaas niet geven. Ik meet de producten die goed zijn voor je paard, dat zijn niet per se de lekkerste producten. Ik vind een pizza ook lekkerder dan een salade, maar toch is de salade beter voor me. Zeker paarden die nu nog suikerrijk krachtvoer krijgen kunnen moeite hebben met de overschakeling naar gezonde voeding. Het is dan ook altijd belangrijk om dit geleidelijk te doen, en houd er rekening mee dat je paard wel een paar weken nodig kan hebben om aan voer te wennen. Een meting heeft dus zeker zin als je paard een moeilijke eter is, maar het kan wel wat doorzettingsvermogen en geduld vragen van jou als eigenaar om je paard aan het eten te krijgen.

Hoe vaak moet ik een voedingsadvies aanvragen?

Je moet niks natuurlijk, maar als je je paard het hele jaar door de juiste voeding wil geven zou ik je adviseren om een paar keer per jaar een meting te doen. Voor mijn eigen paard meet ik iedere keer dat ik nieuw voer moet bestellen opnieuw wat hij nodig heeft, maar dat is bij een betaalde meting natuurlijk wat lastiger. Ik wil je vooral meegeven om niet jarenlang hetzelfde te voeren, want wat ik nu uitmeet is over een half jaar waarschijnlijk niet meer wat je paard nodig heeft. Diversiteit is key, dus daarom wissel ik graag af in wat we onze paarden voeren.

Voer uitmeten met een biotensor, wat een onzin...

Helemaal prima dat je dat vindt. Dan zijn er genoeg andere voedingsadviseurs die op een andere manier werken die je verder kunnen helpen. Ik weet dat het uitmeten wel werkt en heb hier al veel mooie resultaten mee mogen zien, maar als je bij voorbaat mijn manier van werken afkeurt zijn wij geen match en verwijs ik je graag door naar een van mijn collega’s.