WhatsApp

06 57 34 83 56

Email

info@paardoptimaal.nl

Mijn naam is Nienke en ik ben de eigenaar en oprichter van Paard Optimaal. Met mijn bedrijf bied ik onafhankelijk voedingsadvies voor paarden aan waarbij de spijsvertering van het paard en de manier waarop ze zichzelf voeden in het wild aan de basis ligt.

In 2019 kocht ik mijn eerste eigen paard, een Draverruin genaamd Zenith, en hij kwam op een paddock paradise te staan waar ik naast ruwvoer zelf zijn voeding kon kiezen. De jaren daarvoor heb ik met mijn bijrijd/bruikleen-paard altijd op stallen gestaan waar ze een standaard brok hadden die ieder paard kreeg, maar nu moest ik mezelf er echt in gaan verdiepen. Langzaam maar zeker ging er een wereld voor me open en bleek een groot deel van de voeding op de markt eigenlijk helemaal niet zo goed te zijn.

Zenith kwam wat te mager de winter uit, en ik kreeg hem maar niet op gewicht. Ik had alles wat ik op internet kon vinden al geprobeerd maar het wilde niet baten. Toen ben ik bij Horse Complete terechtgekomen, en met uitgemeten kruiden en voeding was hij binnen een paar weken goed op gewicht. Toen heb ik zelf kunnen ervaren hoe groot de invloed van de juiste voeding kan zijn en daar wilde ik meer over leren. Ik verdiepte me in de spijsvertering van paarden en leerde wat deze nodig heeft. Omdat ik om me heen nog zoveel paarden zie die niet-passend voer krijgen wilde ik hier meer mee gaan doen. Uit die wens is Paard Optimaal ontstaan.

In 2020 ben ik begonnen met het Instagramaccount voor Paard Optimaal, en in januari 2021 ben ik officieel als bedrijf begonnen. Met Paard Optimaal bied ik onafhankelijk voedingsadvies aan voor paarden, waarbij de spijsvertering en hoe paarden in het wild eten het uitgangspunt vormen. Ik focus me hierbij niet alleen op voeding, maar ook op andere aspecten van het paarden houden. Mijn visie is namelijk dat alles met elkaar in verbinding staat en je een paard met voeding alleen niet op kan knappen als andere factoren niet in orde zijn.

Chat openen