Email

info@paardoptimaal.nl

Mijn naam is Nienke en ik ben de eigenaar en oprichter van Paard Optimaal. In 2019 kocht ik mijn eerste eigen paard, een Draverruin genaamd Zenith, en hij kwam op een paddock paradise te staan waar ik naast ruwvoer zelf zijn voeding kon kiezen. De jaren daarvoor heb ik met mijn bijrijd/bruikleen-paard altijd op stallen gestaan waar ze een standaard brok hadden die ieder paard kreeg, maar nu moest ik mezelf er echt in gaan verdiepen. Langzaam maar zeker ging er een wereld voor me open en bleek veel van de gemakkelijk verkrijgbare voeren eigenlijk helemaal niet zo goed. Ik verdiepte me in de spijsvertering van paarden en leerde wat deze nodig heeft. Omdat ik om me heen nog zoveel paarden zie die niet-passend voer krijgen wilde ik hier meer mee gaan doen. Uit die wens is Paard Optimaal ontstaan.

In 2020 ben ik begonnen met Paard Optimaal. Vooralsnog is dit een blog met informatie over paardenvoeding, waar ook social media en een YouTube-kanaal bij horen. Mijn uiteindelijk doel is om van Paard Optimaal een bedrijf te maken waarin ik holistisch voedingsadvies geef. Op dit moment doe ik dit nog gratis zodat ik zelf ervaring op kan doen. Hiervoor ben ik momenteel nog met diverse cursussen bezig om mijn toekomstige klanten zo optimaal mogelijk te kunnen helpen. Ik focus me hierbij niet alleen op voeding, maar ook op andere aspecten van het paarden houden. Mijn visie is namelijk dat alles met elkaar in verbinding staat en je een paard met voeding alleen niet op kan knappen als andere factoren niet in orde zijn.

Paard Optimaal is ontstaan uit mijn wens om meer paarden te kunnen helpen met voeding en daarbij in het verlengde hun basisbehoeftes. Ik ga ervan uit dat iedereen het beste met hun paarden voor heeft, maar op met name het gebied van voeding ontbreekt vaak kennis. Paardeneigenaren gaan naar de lokale dierenwinkel en kopen die zak die volgens de verpakking bij hun paard aansluit. Mijn paard loopt in de sport, dus hij heeft een sportbrok nodig, is vaak de redenatie. Maar is dat wel zo? Daarom is mijn doel om paardeneigenaren te informeren om er op die manier voor te zorgen dat zoveel mogelijk paarden zo goed mogelijk gevoerd worden.