Vraag mijn gratis videoreeks over de spijsvertering aan

Online cursus Voer je
Paard Optimaal

In deze online cursus paardenvoeding leer je hoe je jouw paard gezond krijgt en houdt door met de voeding een gezonde basis te creëren en je paard te voeden in plaats van te vullen

masterclass spijsvertering

Herken jij dit…

– Je paard heeft mestwater, diarree of dunne mest die maar niet weggaat

– Je weet niet waar je goed aan doet in de voeding van je paard, er zijn zóveel opties…

– Ieder jaar vecht je tevergeefs weer tegen de zomereczeem van je paard

– Je paard reageert heftig op aanraking, poetsen of aansingelen

– Het lukt maar niet om je paard aan te laten komen

…of af te laten vallen

– Je paard is chronisch gestrest en je zit met je handen in het haar om dat op te lossen

– Je blijft maar tegen hoefproblemen aanlopen, ook al wordt je paard goed bekapt

Bij deze problemen (en nog veel meer) speelt voeding en huisvesting een belangrijke rol.

Daarom is het als eigenaar zo belangrijk om hier meer van af te weten om je paard zo goed mogelijk te ondersteunen. In deze online cursus paardenvoeding leer je daar meer over.

voer je paard optimaal online cursus
voer je paard optimaal online cursus

Een gezond paard heeft geen koliek, diarree of slechte hoeven…

Er zijn veel zieke paarden in Nederland, en dat komt deels doordat we meer bezig zijn met het oplossen en managen van gezondheidsproblemen, in plaats van dat we ze proberen te voorkomen. Voeding speelt een essentiële rol in een goede gezondheid voor je paard, en als eigenaar is het daarom een must om je te verdiepen in wat jouw paard nou echt nodig heeft. In deze online cursus paardenvoeding leer je daar alles over

Voer je
Paard Optimaal

Module 1: Oorsprong

In deze module leg ik de oorsprong van paarden uit en hoe je dit in het lichaam van onze paarden nog ziet

Module 2: Spijsvertering

In deze module kijken we uitgebreid naar de spijsvertering die alle voeding moet verteren, heel belangrijk dus!

Module 3: Voedingsstoffen

In deze module bespreken we alle voedingsstoffen die je paard nodig heeft en hoe ze hieraan komen

Module 4 & 5: Ruwvoer en bijvoeding

In deze modules gaan we uitgebreid naar ruwvoer en bijvoeding kijken, en wat hier belangrijk in is

Module 6: Voer beoordelen

In deze module gaan we inzoomen op de etiketten en hoe je voer kunt beoordelen. Waar let je op, en wat wil je wel en niet?

Module 7: Gezondheidsproblemen

In de laatste module gaan we het hebben over de relatie tussen diverse gezondheidsproblemen en voeding

“Ik heb de cursus Voer je Paard Optimaal gevolgd bij Paard Optimaal. Het was een fijne leeromgeving en bij vragen kan je makkelijk terecht. De cursus is in fijne modules verdeeld en ook hierin veel informatie gestopt. Daarbij is hij enorm uitgebreid en mis je niks, ook als je misschien al wat dingen weet, is het nog een goeie eyeopener en leer je er toch nog veel van. Vooral de laatste module uitgebreid op verschillende onderwerpen zoals overgewicht en hoefbevangenheid, dit maakt wel een mooie toevoeging aan de hele cursus! Ik raad het zeker aan om de cursus te volgen. Je bent namelijk nooit uitgeleerd!”
Michelle Hovius

Wat houdt de cursus in?

Deze cursus paardenvoeding is volledig online te volgen en bestaat uit meer dan 10 uur aan videomateriaal. Je hoeft je huis dus niet uit en kunt rustig vanaf je bank leren.

 

Alle informatie leg ik uit in begrijpelijke taal, dus geen ingewikkelde wetenschappelijke begrippen, zodat het voor jou als eigenaar behapbaar is.

 

Je kunt de cursus in je eigen tempo volgen. Alle video’s zijn meteen beschikbaar, en blijven ook beschikbaar, dus je kunt ze kijken wanneer het jou uitkomt.

review online cursus paardenvoeding
review online cursus paardenvoeding voer je paard optimaal
review online cursus paardenvoeding voer je paard optimaal
nienke verbunt paard optimaal

Over mij

Hoi! Ik ben Nienke Verbunt en met mijn bedrijf Paard Optimaal help ik paardeneigenaren om hun paard gezond te voeren en meer te leren over wat hun paard nodig heeft.

Jaren geleden liep ik met mijn eigen paard Zenith tegen ondergewicht aan wat ik maar niet opgelost kreeg. Ik probeerde vanalles, maar ik wist niet waar ik mee bezig was en dus werkte het ook niet. Toen kwam ik in aanraking met uitgemeten voeding en is Zenith vrij snel aangekomen. Mijn interesse voor voeding was gewerkt en er ging een hele wereld voor me open. Er bleken zoveel meer voermerken te zijn dan alleen die bij de lokale voerhandel! Ik volgde diverse cursussen en opleidingen en leerde wat écht gezond is voor paarden en wat niet.

Doordat ik deze kennis heb kan ik de gezondheid van mijn paard preventief ondersteunen, en dat gun ik jou en je paard ook. Daarom heb ik deze online cursus paardenvoeding gemaakt voor paardeneigenaren om zelf de controle te durven pakken over het voer van je paard.

Introductie

In deze video zie je de introductie van de cursus, waarin ik uitleg wat er allemaal aan bod komt. Deze cursus is enorm uitgebreid, en ik wil jou als paardeneigenaar dan ook het hele verhaal meegeven waarmee je zelf beslissingen kan maken over de voeding van jouw paard

Dit zeggen deelnemers van de cursus

Veelgestelde vragen

Ik kan het voer van mijn paard niet aanpassen, heb ik dan iets aan deze cursus?

Jazeker, dit is wat mij betreft voor iedere paardeneigenaar waardevolle informatie om te hebben. De juiste voeding is essentieel in de gezondheid van je paard, en ik zou zelf nooit op een stal willen staan waar ik geen invloed heb op wat mijn paard te eten krijgt. Als eigenaar is je paard van jou afhankelijk, en is het dus belangrijk dat je zoveel mogelijk leert over wat je paard nodig heeft. Wellicht geeft deze cursus je de kennis om met je stalhouder in gesprek te gaan over hoe jij wel je eigen voer kan geven.

Ik heb nu geen tijd om de cursus te volgen, is dat een probleem?

Nee hoor, je kunt de cursus volgen wanneer het jou uitkomt. Hij blijft beschikbaar zolang Paard Optimaal bestaat, dus je kunt hem in je eigen tempo volgen. Je krijgt meteen toegang tot alle modules, en hoewel ik je aan zou raden om ze in chronologische volgorde te kijken (daar is wel over nagedacht namelijk ;)) kun je ook beginnen met de video’s over de problemen waar je tegenaan loopt.

Ik heb geen eigen paard, heeft deze cursus dan zin?

Als jij graag meer leert over paarden heeft deze cursus absoluut zin. De basis ligt bij de voeding, maar er komt veel meer aan bod over paardenwelzijn. Wie weet krijg je ooit een eigen paard of een verzorgpaard waarbij je wel invloed hebt op de voeding. Dan kun je deze kennis maar vast hebben. Wellicht kun je zelfs in gesprek gaan met je manegehouder over wat je in deze cursus leert.

Ik wil het wel, maar heb geen geld voor deze cursus

Ik kan natuurlijk niet in jouw portemonnee kijken, maar het is wel goed om deze cursus als een investering in de toekomst te zien. Door je paard in de basis goed te voeren kun je namelijk een hoop ellende voorkomen in de toekomst. Denk dan ook aan dierenartsrekeningen of dure supplementen. Natuurlijk kun je niet alles voorkomen, maar met goede voeding en goed management kun je veel gezondheidsproblemen wél voorkomen. Daarnaast is het super waardevol om zelf deze kennis te hebben en niet afhankelijk te zijn van bijvoorbeeld je stalgenoten in het kiezen van de juiste voeding voor je paard.

Tot slot zal de cursus dit jaar waarschijnlijk in prijs omhoog gaan nadat ik de video’s opnieuw heb opgenomen doordat de kwaliteit dan beter is. Als je de cursus nu al aanschaft krijg je straks ook toegang tot de nieuwe video’s, maar dan wel voor een lagere prijs.

Als het echt niet lukt om in één keer te betalen kun je mailen naar info@paardoptimaal.nl voor een betalingsregeling, maar dan betaal je wel wat administratieve kosten.

 

Ik heb een sportpaard, is deze cursus dan wel voor mij?

Een sportpaard is ook gewoon een paard, met grotendeels dezelfde behoeftes als ieder ander paard. Juist bij sportpaarden gaat het denk ik vaak fout in de voeding doordat ze grote hoeveelheden ongezond krachtvoer krijgen. Ook deze paarden doen het een stuk beter op een gezonder rantsoen en het juiste management. Ook als je een sportpaard hebt is deze cursus dus heel nuttig.