WhatsApp

06 57 34 83 56

Email

info@paardoptimaal.nl

Wanneer je een voedingsadvies of een voermeting bij mij aanvraagt is het voor mij fijn om er een foto van je paard bij te hebben. Eigenaren zijn niet altijd even goed in het inschatten van de conditie van hun paard. Niet zonder reden is ongeveer de helft van de paarden in Nederland te dik. We zijn zo gewend aan paarden met overgewicht dat we het niet meer herkennen. Daarom is het voor mij fijn om een foto te krijgen bij een aanvraag. Maar hoe maak je nou een goede foto waar ik ook echt iets aan heb?

Ik krijg nog wel eens foto’s waar het paard weliswaar op staat maar waar ik zelf moet raden welke van de drie paarden het is, waar het paard van de achterkant in een rare hoek op staat, foto’s die geheel uit verhouding zijn of met een zadel op. Aan de hand van zulke foto’s kan ik ook niet zoveel zeggen over de conditie van je paard. Voor mij is het daarom belangrijk dat dit een goede, duidelijke foto is. Daarvoor zijn een paar dingen waar je op kan letten.

  • Zorg dat je paard helemaal op de foto staat, dus niet alleen zijn hoofd, met een zadel of deken op of iets anders wat het zicht op je paard blokkeert. Het liefst ook met zijn hoofd omhoog, dus niet terwijl hij staat te grazen.
  • Fotografeer je paard van de zijkant zodat ik goed de hals, buik en billen kan zien. Ga echt naast je paard staan op voldoende afstand, dus niet schuin voor of schuin achter je paard. Dat kan namelijk vertekenen.
  • Fotografeer bij voorkeur niet met een groothoeklens, dat kan de foto vertekenen
  • Fotografeer bij daglicht of goed kunstlicht, van een slecht belichte foto van ik niet zoveel zegen
  • Zorg dat het duidelijk is om welk paard het gaat. Er mogen op de achtergrond wel andere paarden staan, maar jouw paard moet duidelijk zichtbaar op de voorgrond staan

Als je een dergelijke foto al hebt van je paard kun je deze sturen, maar als dat nog niet zo is zou het fijn zijn als je even een nieuwe foto maakt. Je mag ook meerdere foto’s sturen van de voor- en achterkant bijvoorbeeld, maar de foto van de zijkant moet er minimaal bij zitten.

Onderstaande foto is een goed voorbeeld van wat voor mij een duidelijke foto is:

foto voedingsadvies

Hieronder wat voorbeelden van foto’s van mijn eigen paard Zenith die niet duidelijk genoeg zijn:

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Chat openen